Up

1o Underground Hip Hop Festival Βορειου Ελλαδος


Για χαρά σε όλους, αυτό είναι το πρώτο underground φεστιβάλ hip hop βορείου Ελλάδος που θα πραγματοποιηθεί τέλη Μαρτίου στην Καβάλα (26 Μαρτίου). Είναι η πρώτη φορά για την βόρειο Ελλάδα, τουλάχιστον από όσο γνωρίζουμε, που οργανώνεται ένα τέτοιου είδους φεστιβάλ με συναυλίες, μουσικές, graffiti, χορούς, ΑΛΛΑ και συζητήσεις, ομιλίες και προβολές με θέμα το hip hop (mc-ing, dj-ing, graffiti, breakdancing) και την ελληνική σκηνή....
Κύριος στόχος μας είναι να μαζευτούμε από όλη την βόρειο Ελλάδα και πέρα από το να ακούσουμε τις δουλειές όλων των συμμετεχόντων, να γνωριστούμε μεταξύ μας και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες πάνω σ’ αυτό που σήμερα κάποιοι αποκαλούν hip hop κίνημα.
Τι εννοούμε λέγοντας hip hop κίνημα? Εννοούμε την νοοτροπία και το life-style που λανσάρεται μέσα από το δημοφιλή hip hop (είδωλα, ναρκωτικά, γκλαμουριά κτλ.) ή μια πλατφόρμα έκφρασης καταπιεσμένων κοινωνικών ομάδων? Ποια είναι η σχέση του ελληνικού hip hop και των ελληνικών μουσικών σχημάτων με αυτό το στυλ και τη νοοτροπία που πλασάρεται? Άλλα θέματα επίσης προς συζήτηση είναι:
Αν το underground πρέπει να είναι αυτο-οργανωμένο ή μπορεί να είναι και εμπορικό, όπου κάποιος θα βγάζει κέρδος στις πλάτες των χιπ-χοπάδων?
Πως μπορούμε να δικτυωθούμε και να διοργανώνουμε μόνοι μας συναυλίες και εκδηλώσεις?
Πως κατάφερε ο ρατσισμός να παρεισφρήσει στο hip hop, ενώ είναι κάτι εντελώς αντίθετο με την ιδεολογία και τις ρίζες του μουσικού αυτού κινήματος?
Ποιος πρέπει να είναι ο τρόπος συμπεριφοράς μιας μπάντας σε σχέση με αυτά που τραγουδά και αντιπροσωπεύει?
Αυτά είναι κάποια από τα ερωτήματα που μας απασχολούν γενικότερα και κάποια από αυτά θα προσπαθήσουμε να τα θέσουμε ποιο συγκεκριμένα σε μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ όλων μας.

Κάπως έτσι λοιπόν θέλουμε να οργανώσουμε ένα hip hop underground festival, όπου στο μουσικό του κομμάτι θα έχει ένα μεγάλο αριθμό από μπάντες, είτε αυτές είναι απλά του δρόμου είτε είναι μπάντες που παίζουν και σε μαγαζιά, οι οποίες γνωστές ή λιγότερο γνωστές θα αναμιχθούν μεταξύ τους με έναν ισότιμο τρόπο και θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους.

Το φεστιβάλ θα είναι ολοήμερο και θα αφορά κάθε έναν που ασχολείται με το hip hop (mc, dj, break-dance, graffiti) και το μέσο έμπνευσης και δημιουργίας του είναι ο δρόμος και η καθημερινότητά του και κάθε έναν που επιθυμεί να δει την κουλτούρα με την οποία μεγάλωσε να ακμάζει. Ο χώρος θα είναι το Τ.Ε.Ι. Καβάλας καθώς είναι ένας χώρος που δίνει τη δυνατότητα και για βάψιμο (άφθονοι τοίχοι) και για συναυλία, αλλά έχει και σημεία/αίθουσες για συζήτηση και προβολές.
H πρόσκληση αυτή αποτελεί και μία ενωτική κίνηση έτσι ώστε οι μπάντες, τα σχήματα και ο κόσμος να έρθουν πιο κοντά, γιατί όπως σε όλες τις underground σκηνές, η ενότητα είναι ο μόνος δρόμος. Μαζί αναρριχόμαστε χέρι χέρι και όχι απέναντι ο ένας από τον άλλον όπως επιτάσσει το κατεστημένο της νέας εποχής....και ίσως αυτό βοηθήσει στο να δούμε νέα πράγματα που δεν περιμέναμε, αλλά και να θέσουμε καινούριες προτάσεις για το μέλλον αυτής της σκηνής που δεν είναι κανείς άλλος παρά όλοι εμείς.

Η λίστα των συγκρωτημάτων που θα συμμετάσχουν είναι:

Hρωας (Καβαλα)
Literal_X (Καβαλα)
Κιμωνας (Καβαλα)
Νεκ (Καβαλα)
4ΗΕ (Β.Α, STR, Κράχτης, Cannibal Soul- Δραμα)
Comitato (diek,omega,giafkas, xenia- Ξανθη)
Τραγικός Είρωνας, Ειδωλο Θολο, Φονικο Αισθημα (Χαλκιδικη)
Ανεξέλεγκτη (Κομοτηνή)
Ευθραυστες Αληθειες ( Φευγάτος 0973, Εξαντλητής- Καβαλα)
Κ.Π.Ρ (Ξάνθη)
Κοινός θνητός (Θεσ/νικη)
Διπλό Χτύπημα (Demo, Fox- Kομοτηνη)
Log Out(Θεσ/νίκη)
SMA (Disastah & DJ Space - Θεσ/νίκη)
DETRO (Αλεξανδρουπολη)
ΔΥΣΤΟΠΙΑ(Θεσ/νίκη)
Alfa Fees (Kapem, Kozar- Κιλκις)
Big Shine & Lacrima (Θεσ/νίκη)
Reice(Θεσ/νίκη)
Moca Juniors (θεσ/νίκη)
5 Αμαρτίες (Σ.Ψ.Δ., Αστατος, Soldia, Losten, Koukos- Δράμα)
Απρόσμενοι Ραψωδοί (Δράμα)
Μάτια Του Δρόμου (Κράχτης, Soldia- Δράμα)
Marvel 86, Σκιώδης Τύπος (Ξάνθη)
Funkie Freaks (Cap 10, Zota, Nedor, Eko87, Krest - Ξάνθη)
No Esta (Batki, Trouf One - Ξάνθη).

Brass Monkey (Θεσ/νικη).

Στο φεστιβαλ αυτό μπορούν να έρθουν MCs & DJs να παρουσιάσουν της δουλειές τους. Κάθε μπάντα ή καλιτέχνης θα μπορεί να πει περίπου 5 κομμάτια (εξαρτάται την συμμετοχή). GRAFFITαδες θα μπορέσουν να φέρουν τα σπρέυ τους και να δώσουν χρώμα στους άψυχους τύχους που υπάρχουν στο τει.Οι B-BOYS, που τους αρέσει το underground & oldschool style θα μπορούν να προσφέρουν θέαμα και ζωντάνια στο φεστιβάλ.πρέπει να τονίσουμε ότι δεν πρόκειτε να υπάρξουνε κανενός είδους σπόνσορες ή διαφημιστικά και τα έξοδα που θα μπορεί να έχει ο καθένας είναι προσωπικά. γι' αυτούς όμως που έρχονται από άλλες πόλεις θα προσπαθήσουμε να δώσουμε σχεδόν σε όλους την διαμονή. επίσης επειδή το φεστιβάλ θα είναι ολοήμερο (θα ξεκινησει περίπου μεσημέρι) στο χώρο του τει θα υπάρχει η λέσχη σύτισης και πιθανόν μικροπωλητές που θα ετοιμάζουν εκείνει την ώρα διάφορα φαγητά.

Περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου